Sleutelmomenten: afzondering en isolatie vanuit de ervaring van jongeren

Op 15 oktober 2019 bent u welkom op de studiedag ‘Sleutelmomenten: afzondering en isolatie vanuit de ervaring van jongeren’ van het Kinderrechtencommissariaat, de Vlaamse Jeugdraad en vzw Cachet.

Hoe beleven jongeren afzondering? Wat kan ze helpen om tot rust te komen? Hoe kunnen we jongeren betrekken bij keuzes over individuele afzondering en over hoe hun voorziening of instelling daarmee omgaat?

Laat u als professional en beleidsmaker inspireren door wat jongeren er zelf over vertellen. Kersvers kinderrechtencommissaris Caroline Vrijens start samen met jongeren de dag. Laat u meevoeren door de oprechte een eerlijke belevingen van jongeren met ervaring. Samen met Xavier Taveirne (VRT) leert u wat hulpverleners ervan denken. Kom luisteren naar experten en beleidsmakers. We reserveren alvast een plaatsje voor de nieuwe minister van Welzijn om de dag af te sluiten.

Verwacht u aan een dag vol belevingen, inzicht en inspiratie. Afspraak in het Vlaams Parlement in Brussel. 

Het volledige programma vindt u op onze site. Onze studiedag is ondertussen volzet. U kan zich op een reservelijst laten zetten door te mailen naar Isabel.Moerman@vlaamsparlement.be. We laten u dan iets weten als er een plaats vrijkomt.

Praktische informatie

Datum: 15 oktober 2019, 10u-16u, onthaal start vanaf 9u
Locatie: Vlaams Parlement, Zaal De Schelp, ingang via het Bezoekerscentrum, IJzerenkruisstraat 99, 1000 Brussel
Een plannetje vindt u op: https://www.vlaamsparlement.be/contact
U kan inschrijven tot 8 oktober.

Vlaams Parlement

Kom zeker op tijd want er gelden verhoogde veiligheidsmaatregelen in het Vlaams Parlement. Breng uw identiteitskaart en een minimaal aan bagage mee want iedereen moet door de scanner. We vragen u om de badge die u de dag zelf van ons krijgt altijd zichtbaar te dragen. We verwerken jouw persoonsgegevens alleen voor doelstellingen van intern beheer en om u op de hoogte te houden van de activiteiten van het Kinderrechtencommissariaat.

Cachet vzw   Vlaams Jeugdraad  Kinderrechtencommissariaat detecteert, signaleert en adviseert.