Inschrijven voorstelling jaarverslag 2017-2018

Hoe rekbaar is het kind?

Woensdag 21 november 2018 om 12 uur stelt Vlaams kinderrechtencommissaris Bruno Vanobbergen het jaarverslag 2017-2018 van het Kinderrechtencommissariaat voor in zaal De Schelp van het Vlaams Parlement.

‘Hoe rekbaar is het kind?’ is de rode draad in het nieuwe jaarverslag. Nogal wat kinderen en jongeren hebben een stevige rugzak. En ook al proberen we die lichter te maken, soms lijkt hij alleen maar zwaarder te worden. Hoeveel rekbaarheid mogen en kunnen we van kinderen vragen? En hoeveel rek zit er op de kindertijd zelf? Wordt hij steeds korter of hebben we net meer en een langere kindertijd nodig?

De kinderrechtencommissaris plaatst met concrete voorbeelden kinderen en jongeren op de voorgrond en schetst de belangrijkste knelpunten.
Ook Vlaams Parlementsvoorzitter Jan Peumans en Vlaams coördinerend minister Kinderrechten Sven Gatz geven kort hun visie.

Praktisch

Datum: 20 november 2019, 12u-13u30
Locatie: Vlaams Parlement, Zaal De Schelp, Ingang via het Bezoekerscentrum, IJzerenkruisstraat 99, 1000 Brussel

Een plannetje vindt u op: https://www.vlaamsparlement.be/contact

Vlaams Parlement

 

Kom zeker op tijd want er gelden verhoogde veiligheidsmaatregelen in het Vlaams Parlement. Breng uw identiteitskaart en een minimum aan bagage mee, want alles en iedereen moet door de scanner. We vragen u om de badge die u de dag zelf van ons krijgt altijd zichtbaar te dragen.

We verwerken uw persoonsgegevens alleen voor doelstellingen van intern beheer en om u op de hoogte te houden van de activiteiten van het Kinderrechtencommissariaat.