Inschrijven jaarverslag Commissie van Toezicht

Woensdag 13 maart 2019 om 12 uur stelt de Commissie van Toezicht voor jeugdinstellingen zijn eerste jaarverslag voor in zaal De Schelp van het Vlaams Parlement.

De Commissie is een toezichtsorgaan voor alle gesloten en besloten Vlaamse instellingen waar jongeren verblijven. Het gaat om elf instellingen of afdelingen verspreid in Vlaanderen. De commissie bestaat uit maandcommissarissen die elke maand ‘hun’ instelling bezoeken. De maandcommissarissen zijn vrijwillige burgers die het reilen en zeilen in de instelling opvolgen.

Leven in geslotenheid vraagt het nodige toezicht: Hoe waken maandcommissarissen over de rechten van jongeren in gesloten en besloten jeugdinstellingen? Waar loopt het goed en waar knelt het? Wat zijn de aanbevelingen?

Programma

  • 11.00 u Onthaal 12.00 u Welkom Joke Schauvliege, eerste ondervoorzitter Vlaams Parlement
  • 12.10 u Inleiding Naima Charkaoui, Voorzitter Commissie van Toezicht voor jeugdinstellingen
  • 12.15 u Inge Schoevaerts, secretaris van de Commissie van Toezicht voor jeugdinstellingen, geeft u een kijk achter de schermen: leven in geslotenheid vraagt het nodige toezicht. 
  • 12.45 u Reflectie door Jo Vandeurzen, Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin
  • 13.00 u Panelgesprek gemodereerd door Wouter Kersbergen met: Katrien Schryvers (Vlaams volksvertegenwoordiger), Lorin Parys (Vlaams volksvertegenwoordiger), Jochen Devlieghere (maandcommissaris Proeftuin Jez11), Denoix Kerger (maandcommissaris De Zande - Campus Ruiselede) en Stefaan Van Mulders (Agentschap Jongerenwelzijn).

Na afloop bent u van harte welkom op onze receptie met broodjes.

Volg of reageer op twitter @KRcommissaris #CVTJjv

Praktische informatie

Datum: 13 maart 2019, 12 u - 13.30 u 
Locatie: Vlaams Parlement, Zaal De Schelp, ingang via het Bezoekerscentrum, IJzerenkruisstraat 99, 1000 Brussel

Een plannetje vindt u op: https://www.vlaamsparlement.be/contact

Vlaams Parlement

Kom zeker op tijd want er gelden verhoogde veiligheidsmaatregelen in het Vlaams Parlement. Breng uw identiteitskaart en een minimaal aan bagage mee want iedereen moet door de scanner. We vragen u om de badge die u de dag zelf van ons krijgt altijd zichtbaar te dragen.

We verwerken jouw persoonsgegevens alleen voor doelstellingen van intern beheer en om u op de hoogte te houden van de activiteiten van het Kinderrechtencommissariaat.

Het secretariaat van de Commissie van Toezicht wordt verzorgd door het Kinderrechtencommissariaat.
Inge Schoevaerts is secretaris van de Commissie van Toezicht voor jeugdinstellingen.