Inschrijven jaarverslag Commissie van Toezicht

Woensdag 25 maart 2020 om 12 uur stelt de Commissie van Toezicht voor jeugdinstellingen zijn jaarverslag voor in zaal De Schelp van het Vlaams Parlement.

Voorzitter Caroline Vrijens van de Commissie van Toezicht voor jeugdinstellingen en secretaris Inge Schoevaerts, geven u een kijk achter de schermen: leven in geslotenheid vraagt het nodige toezicht. Hoe waken maandcommissarissen over de rechten van jongeren in gesloten en besloten jeugdinstellingen? Waar loopt het goed en waar knelt het? Wat zijn de aanbevelingen?

De Commissie is een toezichtsorgaan voor alle gesloten en besloten Vlaamse instellingen waar jongeren verblijven. Het gaat om elf instellingen of afdelingen, verspreid over heel Vlaanderen. De commissie bestaat uit maandcommissarissen die elke maand ‘hun’ instelling bezoeken. De maandcommissarissen zijn vrijwilligers die het reilen en zeilen in de instelling opvolgen.

Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid, Gezin en Armoedebestrijding Wouter Beke geeft afsluitend kort zijn visie.

Na afloop bent u van harte welkom op onze receptie met broodjes.

Volg of reageer op twitter @KRcommissaris #CVTJjv

Schrijf u vóór 13 maart 2020 in via onderstaand inschrijvingsformulier.

Op 25 maart 2020

Praktische informatie

Datum: 25 maart 2020, 12 u - 13.30 u 
Locatie: Vlaams Parlement, Zaal De Schelp, ingang via het Bezoekerscentrum, IJzerenkruisstraat 99, 1000 Brussel

Een plannetje vindt u op: https://www.vlaamsparlement.be/contact

Vlaams Parlement

Kom zeker op tijd want er gelden verhoogde veiligheidsmaatregelen in het Vlaams Parlement. Breng uw identiteitskaart en een minimaal aan bagage mee want iedereen moet door de scanner. We vragen u om de badge die u de dag zelf van ons krijgt altijd zichtbaar te dragen.

We verwerken jouw persoonsgegevens alleen voor doelstellingen van intern beheer en om u op de hoogte te houden van de activiteiten van het Kinderrechtencommissariaat.

Het secretariaat van de Commissie van Toezicht wordt verzorgd door het Kinderrechtencommissariaat.
Inge Schoevaerts is secretaris van de Commissie van Toezicht voor jeugdinstellingen.